eddyboyz86™

Close

Followers

Kiki Kerja Kahwin #Peugeot 208 CDM 25

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ 

Saya dan isteri mengenali insan yang bernama Siti Fairrah Asyikin binti Kamaruddin (Kiki) dan terkejut dengan apa yang sedang hangat diperkatakan di semua ruangan internet selepas kejadian kemalangan kecil dan menerima pelbagai kecaman yang bertubi-tubi. Bagi yang megenali Kiki, beliau adalah seorang yang peramah, mesra, baik hati dan berbudi bahasa. Saya bersimpati dengan beliau! betul kata orang, "bila kita sudah hilang pertimbangan, kita bukan menjadi apa yang kita sangkakan" 

Manusia itu tidak sempurna. Andai kita ditempat Kiki, mungkin perkara yang sama akan berlaku! bezanya bagaimana kita meluahkan? Tetapi, bila dah terlanjur sikap sedemikian rupa, pasti kita akan muhasabah semula. Permohonan Maaf Kiki kepada Uncle Sim membuktikan Kiki mengaku akan kesalahan dia. Siapalah kita yg nak jadi tuhan dengan menghukum kiki? Apapun, kita sebagai khalifah ALLAH s.w.t jadikan perkara ini sebagai pengajaran dan pedoman untuk kita bawa dari hari ke hari.

Untuk Kiki dan uncle, anda telah membuka segenap mata diluar sana! betapa kerdilnya kita manusia untuk menyelesaikan masalah apabila mengikut perasan. Maka, terpaksalah berurusan dengan Undang-undang Malaysia. Nasihat saya, janganlah kita menghukum atau mencaci sesama kita dan mengharapkan kita sesama insan sentiasa maaf - bermaafan. Lagi pula hari ini adalah bulan yang penuh barakah bulan Ramadan dan tidak lama lagi akan melangkah ke bulan kemenangan bulan Aidilfitri yang mulia.

Akhir kata, saya menyeru kepada semua insan yang sengaja atau tidak sengaja mengetahui perkara ini agar kita semua jadikan peristiwa ini sebagai iktibar dan banyakkan beristiqfar setiap kali ditimpa bencana. Banyakkan berzikir, bersalawat dan ingat pada Allah s.w.t. Jauhi sifat amarah melampau yang akan merosakan diri sendiri. Jom sahabat - sahabatku semua, Maafkanlah Kiki dan kita sama - sama berdoa agar kiki berubah kearah kebaikan. Itu lebih baik dari kita jatuhkan sesama kita ~

Untuk makluman, saya akan masuk sekali lagi ONLINE CONTEST yang dianjurkan oleh Kerja Kahwin (facebook) Wish me luck! wassalam....


Diatas adalah penyertaan yang baru
dibawah adalah penyertaan yang lama

READMORE
 

Giveaway Picit VOTE!

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ 

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Ukhwah kepada semua Malaysian bloggerista! Terbitnya GIVEAWAY ini adalah untuk meminta secebis PICITAN VOTE/UNDI terhadap video ujibakat saya, chewahhh... (^_^) Simple je untuk JOIN GA picit - picit ni..... Just KLIK " VOTE " dan raih hadiah ISTIMEWA dari saya! TQSM kepada blogger yang telah sudi memicitkan dirinya, hehe. JASAMU KUKENANG! (>_<Print Screen Bukti UNDIAN/VOTE anda sebagai penyertaan GIVEAWAY ini. GOOD LUCK!

Di bawah menerangkan cara - cara untuk JOIN " GIVEAWAY PICIT VOTE "
[TERBUKA KEPADA BLOGGER YANG ADA FACEBOOK SAHAJA]

LANGKAH PERTAMA :
(a) PICIT Gambar di atas ATAU (DI SINI)


LANGKAH KEDUA
(b) SELEPAS PICIT VIDEO SAYA d(^_^)b (TEKAN UNDI)


LANGKAH KETIGA : SELESAI !
1. TINGGALKAN JEJAK ANDA DI COMMENT


Start : 5 JULAI 2014
End : 50 BLOGGER TERAWAL
[ Giveaway PICIT VOTE kini berlangsung! ]

Sekiranya anda inginkan peluang KEMENANGAN yang lebih cerah, SENARAIKAN NAMA - NAMA yang telah anda gunakan untuk VOTE kerana kemenangan "GIVEAWAY PICIT VOTE" melalui RANDOM.ORG (^_^

**** Semoga anda JUJUR dengan setiap UNDIAN YANG TELAH DILAKUKAN ****

HADIAH UTAMA KEPADA PEMICIT BERTUAH!

HADIAH SAGUHATI KEPADA PEMICIT BERTUAH!
COPY LINK DI BAWAH UNTUK JOIN 
"GIVEAWAY PICIT VOTE" INI!

+4 Bloggerista
-46 Bloggerista

READMORE
 

Akademi Fantasia 2014


Assalamualaikum w.b.t ~

Inilah pengalamanku ketika di Ujibakat! Nahhhh... ini nombor giliranku ~
JB 2164, yang dibawah tu rakan seperjuangan JB 2163


Tahniah KUDIKA! boleh bah kalau kau.... dia berjaya sampai ke stage 4.... 
kalau ada rezeki, dapatlah tengok dia dalam TV (Astro) 


All the best kudika!


INFO AF 2014

Ingin menjadi bintang hiburan seperti Faizul, Mawi, Stacy dan Hafiz. Mari sertai uji bakat! 
#AF2014 di lokasi-lokasi terpilih berdekatan anda sekarang. Inilah masanya untuk menggilap bintang dan mencipta nama di mata dunia.

Ujibakat Online : 26 Mei – 9 Jun 2014
• Hantarkan video ujibakat anda sekarang. 20 video terpilih akan memenangi jemputan fast lane di tempat ujibakat pilihan anda. Apa yang anda tunggu lagi? Hantar video anda sekarang! 
• Hafal Lagu-lagu yang diberikan.
Ujibakat
• 13 & 14 Jun Johor
• 14 & 15 Jun Penang
• 21 & 22 Jun Sabah
• 21 & 22 Jun KL

Kaunter pendaftaran dibuka dari pukul 9 pagi.

Syarat – Syarat Ujibakat
• Penyertaan terbuka kepada peserta Solo sahaja.
• Penyertaan 18 – 35 tahun pada tarikh ujibakat diadakan.
• Terbuka kepada Warganegara Malaysia dan Singapura & mempunyai kad pengenalan yang sah.
• Bawa Salinan Kad Pengenalan dan 2 keping gambar berukuran 4R (gambar profil dari paras pinggang)
• Menyanyikan lagu-lagu yang diberikan and mengikut senarai lagu ujibakat.
Tips Ujibakat
• Hafal lagu wajib dan beberapa lagu yang boleh membantu nyanyian mereka.
• Jangan malu atau segan berdepan dengan juri. Jadi diri sendiri dan jujur menjawab soalan juri.
• Pakaian dan ketampilan yang menarik
• Pastikan setiap ujibakat yang di lalui harus bertenaga dan tunjukkan komitmen untuk menyertai AF.
Jangan mengaku kalah dengan kritikan juri.
• Berlatih dengan alat muzik jika ada kemahiran
READMORE